Authentiek Frans eten bij Maison Rouge in Colmar
Colmar, het bruisende hart van de Elzas of zoals het in de wijnwereld bekend staat: de Alsace. Het gebied heeft door de tijd heen onder Duitsland, Frankrijk en nog eens Duitsland behoord. Uiteindelijk behoort de Alsace tot Frankrijk.
De pittoreske huisjes en de licht Duitse bouwstijl brengt je naar een sprookjeswereld vol wijn en lekker eten. Mits je de juiste plekjes weet te vinden.
Je vind Maison Rouge op steenworp afstand van La Petite Venise. En ja, die naam heeft een reden. De keuken werkt met lokale producten en alles is huisgemaakt. Klinkt goed, he? Dan heb ik de wijnkaart nog niet eens genoemd. Vol wijnen uit de Alsace, maar ook prachtige exemplaren uit andere delen van Frankrijk.
Het klassieke interieur en heerlijke geuren uit de keuken komen je tegemoet zodra je binnenloopt. Dit smaakt meteen naar meer. Om te beginnen lijkt ons een Crément d’Alsace van Emile Beyer perfect. Mooie bubbeltjes, fijn, fruittig en minder zuren dan bijvoorbeeld champagne. We vinden de Crément zo lekker dat we de volgende dag een bezoek brengen aan deze wijnmaker. Maar daarover later meer.
Als je in Frankrijk bent, dan eet je Oeuf mayonnaise. Bij Maison Rouge krijg je ze met een vissige twist. Mijn liefde voor rauw vlees wordt gevoed door een Tartare de Boeuf au couteau, en als toppunt krijg je frietjes gebakken in ossenvet.
Maison Rouge is de plek voor foodies en wijnliefhebbers en kan ik je ten harte aanbevelen. Heb jij een restaurant tip voor ons in Colmar en omstreken? Drop je tip in de comments.