We beginnen met een bubbel
Twee keer per jaar is het vaste prik! Ik trakteer wanneer hij jarig is en vice versa. En afgelopen week was het mijn beurt om verrast te worden.
Via een tekstbericht vraag ik heel nonchalant: “Wat is voor vrijdag de planning?” Met als reactie: “18.00 uur eerst een drankje op het Zuiderdiep en rond 19.00 uur richting het restaurant.” Goed! Er is een plan en er is een reservering.
Ondanks dat ik in de stad woon, presteer ik het om van een korte busrit een complete wereldreis te maken. Via de verkeerde bus, die niet stopt waar ik wil, is het ook nog eens 10 minuten lopen naar het Zuiderdiep. Ik had bijna Polarsteps aangemaakt… Enfin, ik ben er en ik bestel mezelf een glaasje bubbels met een glas water. Wachtend op mijn gezelschap.
De avond ervoor had ik stiekem wat rondgekeken bij diverse menukaarten, zo ook bij Blumé. Daar was ik een paar weken eerder geweest met mijn partner en dat was zo lekker dat ik graag nog eens terug zou willen. Verhip, een nieuwe menukaart. En die ziet eruit om te smullen. Hopelijk gaan we daar heen.
Twee glaasjes bubbels verder..
Twee glaasjes bubbels verder moeten we toch echt vaart maken naar het restaurant. Via de Vismarkt lopen we door naar de gracht. Zal het dan toch? We lopen nog steeds in de goede richting voor Blumé.
Waar denk je dat we heen gaan? Ik hoop op iets… En? Is het Blumé?
We kiezen voor zes gangen en de sommelier geeft me de wijnkaart met de kanttekening: ik zou deze keer gaan voor de Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Een advies met een hint herkenning…. I like it!